Orhidee artificiala vs orhidee naturala: care sunt avantajele?

În zilele noastre, planta este apreciată pentru aspectul superb, care impresionează prin petale catifelate multicolore. Vei găsi o varietate de specii de orhidee, atât naturale, cât și artificiale, cum știi să o alegi pe cea mai bună pentru tine?

Știai că orhideele au fost folosite în multe locuri de pe glob pentru magie datorită formei lor ieșite din comun? Spre exemplu, în Asia orhideea era folosită ca o poțiune a dragostei iar în Africa reprezenta un talisman care alunga visele urâte.

În zilele noastre, planta este apreciată pentru aspectul superb, care impresionează prin petale catifelate multicolore. Vei găsi o varietate de specii de orhidee, atât naturale, cât și artificiale, cum știi să o alegi pe cea mai bună pentru tine?

Îți venim în ajutor cu câteva sfaturi utile care te vor ajuta să îți alegi orhideea perfectă:

Cât timp ești dispus să aloci pentru îngriirea orhideei?

Orhideea este recunoscută ca fiind o plantă sensibilă, pe care doar cei cu mâini magice o pot îngriji corect. Are nevoie de un anumit tip de substrat special creat pentru orhidee, de poziționare în soare direct și trebuie udată des dacă vrei să înflorească.

Și chiar dacă respecți toate indicațiile de mai sus, este posibil ca mediul tău să nu îi ofere condițiile propice de umezeală. Astfel, oricât de mult te-ai strădui să o îngrijești, nu vei obține niciodată o orhidee perfectă așa cum îți imaginezi.

În schimb, o orhidee artificială are nevoie de îngrijire minimă: să fie ștearsă de praf atunci când se observă depuneri pe frunze sau flori. Asta este tot, ea va fi mereu verde și înflorită indiferent unde o poziționezi.

Vrei să te bucuri mereu de inflorescența orhideei?

La fel ca majoritatea plantelor care înfloresc, orhideea are un sezon de înlorire și unul de pauză. Astfel, te vei bucura de flori doar câteva luni pe an, iar în rest planta va arăta dezamăgitor, doar frunze și rădăcini.

O orhidee artificială va arăta mereu la fel de bine ca în momentul în care ai cumpărat-o, nu va fi afectată deloc de factorii externi. Mai mult, poți să îți alegi o plantă falsă cu 3, 5, 7 sau chiar 21 de flori.

Îți place varietatea când vine vorba de culorile orhideei?

Orhideea naturală poate să îți ofere o singură combinație de culori atunci când înflorește, pentru că este limitată de genetică. Atunci când cumperi plante naturale, este important să te uiți cu atenție la petale, unii producători obișnuiesc să vopsească florile pentru a arăta mai spectaculos.

Dacă alegi să achiziționezi o orhidee artificială, îți poți crea singur floarea perfectă. O plantă obișnuită are de obicei doar două tije, dar tu poți să adaugi cât de multe vrei, în toate culorile dorite pentru a obține o orhidee fix pe placul tău.

Vrei să faci economie?

Orhideele naturale au avut mereu un preț piperat, tocmai pentru că sunt greu de îngrijit. Chiar și o plantă mică, cu puține flori este destul de scumpă, dar cele mai mari, care au culori neobișnuite, au un preț orhidee de neatins pentru majoritatea persoanelor.

Avantajul orhideei artificiale este că este mult mai ieftină și o ai pentru totdeauna. Dacă nu îngrijești o plantă naturală corect, este posibil să moară și ai pierdut toți banii. În schimb, planta artificială va rezista destul de mulți ani.

 

Dacă vrei să achiziționezi orhidee artificiala, disponibilă într-o varitetate de modele și culori, te invităm pe site-ul Figodecor, la categoria de flori artificiale unde vei descoperi plante care imită perfect orhideele naturale.

 

We will be happy to hear your thoughts

Lasa un comentariu

FigoDecor
Logo
Produse comparate
  • Total (0)
Comparare
0
Cos de cumparaturi